050 78 53 589

Wat is Dorn-therapie Drenthe

Bij de Dorn-therapie worden, net als bij chiropractie, worden gewrichten en wervels in hun juiste positie teruggebracht. De Dorn-therapie is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen die, direct of indirect, samenhangen met de wervelkolom.

De Dorn-therapie vindt zijn oorsprong in Duitsland waar het al heel lang een bewezen en zeer veel toegepaste behandelwijze is. Het uitgangspunt van de Dorn-therapie is het beenlengteverschil, waardoor vaak een bekkenscheefstand ontstaat. Meestal krijgt degene met een bekkenscheefstand te horen: “je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen”. Echter, dit stabiliseert de bekkenscheefstand die later tot enorme heupklachten en lage rugklachten kan leiden. Dat heeft weer een hele reeks klachten tot gevolg in het heiligbeen, de heupen, de knieën, de voeten, de nek maar kan tevens organische problemen veroorzaken zoals darmklachten. Bij de Dorn-therapie wordt het langere been op een natuurlijke manier korter gemaakt. Door middel van zachte, dynamische druk wordt geprobeerd om wervelscheefstand en beenlengteverschil op te heffen dan wel te verbeteren. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-therapie een milde behandeling. Er wordt met olie op de blote huid gewerkt. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige manier op hun plek terug gedrukt. Alle correcties worden gedaan tijdens een dynamische beweging. De cliënt beweegt zich: hij pendelt met zijn been of arm of hij draait het hoofd naar links en rechts. De beweging houdt de spieren bezig en “leidt ze af”. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken.

Na een totale correctie van de wervels en de gewrichten moet de cliënt drie tot vier dagen rustig aan doen. Dat wil zeggen; geen zware dingen tillen en heftige onverwachte bewegingen maken (geen tennis e.d.) Tijdens de eerste dagen na de correctie wordt alles weer gestabiliseerd: het spierstelsel, het bindweefsel en de gewrichtsbanden. Bovendien kan er spierpijn optreden na de behandeling. Aanbevolen wordt om veel water en/of thee te drinken om het uitscheiden van de afvalstoffen te ondersteunen.

 

 

Voor wie is Dorn-therapie bedoeld? 

Het is bij uitstek geschikt voor kinderen en mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden.