050 78 53 589

Veel gestelde vragen

De meeste klachten die ik behandel betreffen rug, schouders, armen en nek. Lage rugklachten komen in verschillende vormen voor, zoals spit, hernia en artrose (slijtage). Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten.

Organen en weefsels in het lichaam hebben een ongestoorde doorstroming van de zenuwimpulsen nodig voor een optimaal functioneren.

 

Ik gebruik verschillende technieken om klachten te behandelen. Welke techniek ik zal toepassen zal afhangen van de aard van de klacht en de bouw van de patiënt. Wanneer ik wervels corrigeer zal ik gecontroleerde druk uitoefenen op plekken waar blokkades zitten. Daardoor krijgen de wervelgewrichten weer meer bewegingsvrijheid. De zenuwbaan die bekneld was, raakt dan vrij en de zenuwimpulsen kunnen wederom doorstromen. Over het algemeen doet een behandeling geen pijn.

De prijs van een consult kunt u hier vinden.

U kunt telefonisch contact met mij opnemen om een afspraak te maken. De praktijk is tijdens alle werkdagen bereikbaar onder telefoonnummer 050–7 853 589 en is doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag.

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dan vraag ik u dit zo spoedig mogelijk doch minimaal 24 uur voor de afspraak, aan mij kenbaar te maken.

Afzeggen van afspraken binnen 24 uur moet ik bij u in rekening brengen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht, uw leeftijd,  uw conditie en de duur van de klacht.

Regelmatige controles kunnen ertoe bijdragen dat uw wervelkolom en zenuwstelsel optimaal blijven functioneren en dat eventuele problemen tijdig ontdekt en gecorrigeerd worden.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn of vermoeidheid. Dit is meestal na een á twee dagen weer over. Ook is het mogelijk dat de pijn de eerste dagen wat erger wordt. Over het algemeen is dat een goed teken: de juiste plek is gevonden! Wanneer u vaker bent behandeld, zult u minder bijwerkingen hebben.

Nee, u heeft geen verwijsbrief nodig.

Nee, het eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. De kosten van mijn behandeling vallen dus niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering.

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling volledig of voor een deel. Dit is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en hoe uitgebreid u bent verzekerd. Door een aantal verzekeraars is een maximum gesteld aan het bedrag dat u jaarlijks krijgt vergoed voor alternatieve geneeswijzen. Voor de exacte informatie verwijs ik u naar de voorwaarden in uw eigen polis.

Het eigen risico geldt alléén voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. De kosten van mijn behandeling vallen dus niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering.

Ja, Chirotherapie Jacqon is aangesloten bij het Tuchtrecht Complementaire Zorg.

De behandeling die ik geef is een therapievorm die wordt vergoed vanuit de beroepsopleiding Manueel praktizijn onder de code [9010 manuele geneeskunde] en [ 9017 shiatsutherapie].