0592 27 33 80

Veel gestelde vragen

 

De meeste klachten die ik behandel betreffen rug, schouders, armen en nek. Lage rugklachten komen in verschillende vormen voor, zoals spit, hernia en artrose (slijtage). Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen en benen kunnen verwijden of verminderen door een behandeling. Pijn en stijfheid door artrose kunnen doorgaans ook sterk verminderen. Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten.

Organen en weefsels in het lichaam hebben een ongestoorde doorstroming van de zenuwimpulsen nodig voor een optimaal functioneren. Daarom is het niet moeilijk te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op een behandeling van de wervelkolom. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij “vagere klachten” zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid. Niet zelden is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen. Klachten die ik o.a. ook met veel succes heb behandeld zijn:

schildklier, longen, gal, lever, maag  en darmklachten/ziektes.

Ook vrouwen met lage rugpijn tijdens de zwangerschap of menstruatiepijn kunnen baat hebben bij een behandeling. Tevens kunnen kinderen met klachten als bedplassen in veel gevallen met succes behandeld worden.

Ik gebruik verschillende technieken om klachten te behandelen. Welke techniek ik zal toepassen zal afhangen van de aard van de klacht en de bouw van de patiënt. Wanneer ik wervels corrigeer zal ik gecontroleerde druk uitoefenen op plekken waar blokkades zitten. Daardoor krijgen de wervelgewrichten weer meer bewegingsvrijheid. De zenuwbaan die bekneld was, raakt dan vrij en de zenuwimpulsen kunnen wederom doorstromen. Over het algemeen doet een behandeling geen pijn.

De prijs van een consult is € 60,–.

Allereerst verzoek ik u voor de eerste behandeling het inschrijfformulier in te vullen. Dit zal voornamelijk gaan over uw huidige klachten maar ook over uw gezondheid in het verleden. Om een goed en compleet beeld te krijgen van uw gezondheid is dit noodzakelijk. Daarna zal ik u hierover vragen stellen. Ik zal al uw medische gegevens vertrouwelijk behandelen. Niemand zal zonder uw toestemming inzage krijgen in uw dossier.

Nadat uw ziektegeschiedenis is besproken, wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Dit onderzoek zal zich concentreren op uw wervelkolom en benen. Wanneer ik een compleet beeld heb van uw fysieke gesteldheid (diagnose), kan meteen met de behandeling worden begonnen.

U kunt telefonisch contact met mij opnemen om een afspraak te maken. De praktijk is tijdens alle werkdagen bereikbaar onder telefoonnummer 0592-273380 en is doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht, uw leeftijd en uw conditie. Meestal zijn zes tot tien behandelingen voldoende om de klacht te laten verminderen dan wel te laten verdwijnen.

Regelmatige controles kunnen ertoe bijdragen dat uw wervelkolom en zenuwstelsel optimaal blijven functioneren en dat eventuele problemen tijdig ontdekt en gecorrigeerd worden.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn of vermoeidheid. Dit is meestal na een á twee dagen weer over. Ook is het mogelijk dat de pijn de eerste dagen wat erger wordt. Over het algemeen is dat een goed teken: de juiste plek is gevonden! Wanneer u vaker bent behandeld, zult u minder bijwerkingen hebben.

Nee, u heeft geen verwijsbrief nodig.

Nee, het eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. De kosten van mijn behandeling vallen dus niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering.

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling volledig of voor een deel. Dit is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en hoe uitgebreid u bent verzekerd. Door een aantal verzekeraars is een maximum gesteld aan het bedrag dat u jaarlijks krijgt vergoed voor alternatieve geneeswijzen. Voor de exacte informatie verwijs ik u naar de voorwaarden in uw eigen polis.

Het eigen risico geldt alléén voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. De kosten van mijn behandeling vallen dus niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering.

Ja, Chirotherapie Jacqon is aangesloten bij het Tuchtrecht Complementaire Zorg.